Definitief goedkeuring voor bouw De Nieuwe Klinkenberg

Geplaatst op 12 april 2017 in De Klinkenberg, Locaties, Nieuws.

Terug naar het nieuwsoverzicht

De Raad van State wees maandag 10 april de ingediende bezwaren van één van de omwonenden tegen de nieuwe woonzorglocatie af. Vilente kan nu definitief verder gaan met de bouw van het complex aan de Amsterdamseweg te Ede.

De Raad ziet geen reden voor een bouwstop. De zaak is zelfs versneld afgehandeld. Hiermee zijn het bestemmingsplan en de omgevingsvergunning voor De Nieuwe Klinkenberg definitief goedgekeurd. Sommige omwonenden krijgen wel te maken krijgen met een verlies aan zonlicht in het najaar. Maar de Raad vindt dit aanvaardbaar. Op de locatie aan de Amsterdamseweg stond eerder een school en het toen geldende bestemmingsplan maakte ook al hogere bebouwing mogelijk. De vraag van de omwonende om het gebouw verder op te schuiven van de achtertuin is niet mogelijk vanwege de hoogspanningsleiding die langs de andere kant van het terrein staat.
Alternatieve locaties voor De Nieuwe Klinkenberg zijn volgens Vilente en de gemeente Ede niet geschikt. Een locatie buiten de gemeente is ongewenst. Het woonzorgcentrum met 120 plaatsen is juist bedoeld voor inwoners van Ede. Daarom vindt de Raad het acceptabel dat is gekozen voor een plek aan de Amsterdamseweg.

Bouw Nieuwe Klinkenberg 2 Bouw Nieuwe Klinkenberg 1
 Bouw Nieuwe Klinkenberg 3
De bouw heeft gedurende de procedure geen vertraging opgelopen. Naar verwachting wordt het nieuwe woonzorgcentrum rond maart 2018 opgeleverd.

Terug naar het nieuwsoverzicht

Vilente biedt thuiszorg, verzorg- en verpleeghuiszorg en aanvullende diensten in Renkum, Ede en Wageningen.