Burendag in de woonzorgcentra van Vilente

Geplaatst op 28 september 2017 in Activiteiten, De Molenberg, De Sonnenberg, Het Beekdal, Locaties, Nieuws, Open dag, Pieter Pauw.

Terug naar het nieuwsoverzicht

“Veel van onze buren zijn vrijwilliger bij ons”, vertelt Els Rutten, coördinator welzijn van Vilente bij De Sonnenberg. “We kennen elkaar dus vaak al. Burendag is voor ons vooral aanleiding om samen een leuke dag te hebben. En dat is ook dit jaar weer gelukt!”. De woonzorgcentra van Vilente ontvangen graag hun buren. En Burendag verlaagt de drempel om eens bij elkaar binnen te lopen. “Buren de kans geven om de bewoners te leren kennen. Dat vind ik de meerwaarde van Burendag”, vertelt Mirjam van Spanje, woonzorgbegeleider in De Molenberg. “Onze deur staat altijd open. En Burendag maakt het net iets gemakkelijker om eens binnen te komen en te zien wat er allemaal bij ons gebeurt. Onze bewoners horen er gewoon bij.”

Een paar van de leuke activiteiten van Burendag bij Vilente:

Spetterende bruidsmodeshow in Pieter Pauw
Onder grote belangstelling toonden medewerkers en vrijwilligers bruidsjurken uit vroegere tijden. Veel jurken uit verschillende windstreken en  allerlei  kleuren kwamen voorbij. “Het Bloemenparadijs stelde een aantal bruidsboeketjes beschikbaar. Dit maakte het plaatje compleet”, vertelt Greetje Smid, coördinator welzijn in Pieter Pauw . “Voor  bewoners en bezoekers was het een feest van herkenning en leverde  veel reacties op. “ Bewoners vertelden verhalen over hun eigen bruiloft.  “O, zo’n soort jurk had ik vroeger ook”,  zei één van de bewoners. Onder groot applaus deden de modellen hun laatste ronde. Greetje is blij met de geslaagde middag. “Iedereen heeft veel plezier gehad deze middag en daar deden we het voor.”
Bruidsmodeshow Pieter Pauw burendag 2017 Bruidsjurken showen door medewerkers en vrijwilligers Pieter Pauw

Buren fleuren De Molenberg op
Samen zorgden buren, vrijwilligers, bewoners en hun familie ervoor dat er nu op iedere woongroep een prachtig boeket bloemen staat. “Bloemen brengen vrolijkheid en deze boeketten zijn echt heel mooi”, verwoordt één van de buren tevreden. Burendag was voor de medewerkers van De Molenberg aanleiding om een gezellige middag te organiseren. Niet alleen bloemschikken, ook lekkere hapjes en een muzikaal optreden stonden op het programma. “De broer van één van de buren trad op en speelde allemaal Hollandse liedjes op zijn trekharmonica”, vertelt Mirjam, medewerker van De Molenberg. “Tulpen uit Amsterdam, liedjes van Wim Sonneveld, er werd gezellig meegezongen en geklapt.”
Burendag in De Molenberg 2017_2 Burendag in De Molenberg 2017_1

Vogelhuisjes in Het Beekdal
“Wat een leuke Burendag was het zaterdag in Het Beekdal en fijn om te horen dat de buren zich zo welkom voelden bij ons”, vertelt Lorissa Vermeer, medewerker van het woonzorgcentrum. In buurtkamer Klaverblad kwamen buren om gezellig samen met bewoners en vrijwilligers een creatieve middag te houden. “We zitten hier mooi in het groen en hebben uitzicht op prachtige bomen. Onder het motto ‘wij een huis.. zij een huis’ hebben we met elkaar mooie vogelhuisjes gemaakt en versierd. Met de gift van Burendag hebben we ook nog voederhuisjes via het Natuurcentrum Renkum gekocht. Samen met de vogelhuisjes hangen we die daar binnenkort op. En dan kunnen we genieten van alle vogels die we daar gaan zien.”
20170923_144458_resized_1 20170923_144426_resized 20170923_151904_resized

De natuur in bij De Sonnenberg
De omliggende natuur was het decor voor een prachtige Burendag in woonzorgcentrum De Sonnenberg. Natuurgids Els Meulbroek nam de bewoners, buren en vrijwilligers mee op een mooie wandeling. Bij een heerlijk zonnetje wees zij de deelnemers op alle bijzondere dingen die je zo dichtbij huis tegenkomt in het groen. Els werkte vroeger zelf bij Vilente en vindt het erg leuk om met ouderen de natuur te beleven en haar verhalen te vertellen. In De Sonnenberg stond bij terugkomst een lekker zelfgemaakt soepje klaar en was het een gezellige drukte. In het Grand Café stonden kraampjes met leuke en creatieve spulletjes en lekkernijen. Kunstliefhebbers konden hun hart ophalen bij de fototentoonstelling ‘herfst in Oosterbeek’ van fotograaf Jos van der Schaaf.
Burendag Sonnenberg 2017_start Burendag Sonnenberg 2017_1 Burendag Sonnenberg 2017_5

Terug naar het nieuwsoverzicht

Vilente biedt thuiszorg, verzorg- en verpleeghuiszorg en aanvullende diensten in Renkum, Ede en Wageningen.