Eugenie, teamcoach

‘Coachen betekent voor mij vooral ruimte bieden om te leren’

Eugenie Christant is teamleider/teamcoach in De Klinkenberg. In 2017 startte Vilente met de ontwikkeling naar zelfstandige teams. De functie van teamleider verschuift daarmee naar teamcoach. Wat die rol voor Eugenie betekent, vertelt ze in deze blog.

Als teamleiders in De Klinkenberg zijn we steeds meer bezig met onze rol als coach.
Nu hakken we nog knopen door als dat nodig is. Als teamcoach laat je de regie zoveel mogelijk bij de teams. Het loslaten van de medewerkers en teams moet je niet te snel doen, vind ik. Niet iedereen is eraan toe om zelfstandig te kunnen werken. Ik kijk vooral in welke fase een team zit. Sommige neem ik nog bij de hand en geef ik instructies. Andere kan ik al volledig loslaten. Als coach pas je daar je stijl op aan.

Leer elkaar kennen
Een valkuil bij het coachen is dat je bij alles vraagt: ‘wat zou je zelf doen?’ Sommige medewerkers vragen echt nog om richting en raken de weg kwijt als je alleen maar reflecteert en niet meer stuurt. Wat ik belangrijk vind, is vragen waarom medewerkers de dingen doen zoals die ze doen. Coachen gaat namelijk ook over feedback geven. Ik roep dan ook regelmatig ‘top gedaan!’ of ‘je kunt het!’, als een medewerker iets regelt voor een bewoner. Iedereen handelt en maakt keuzes vanuit een eigen referentiekader en achtergrond. Om die te kunnen plaatsen, zorgen we dat we elkaar binnen het team goed leren kennen. Weet wat voor iemand belangrijk is in het leven en wat zijn of haar normen en waarden zijn. Iedereen is uniek. Als je het verhaal achter iemand kent, zorgt dat voor verbinding. Verbinding schept een vertrouwensband en dat is een voorwaarde om op een prettige manier samen te werken in het team en te kunnen groeien in je rol.

Vilente geeft ruimte
Wat ik fijn vind aan het werken bij Vilente, is dat ik hier ruimte ervaar. Ruimte en gelegenheid om zelf de regie te nemen. Pak de ruimte die je krijgt! Dat zeg ik ook vaak tegen mijn collega’s. Overal is er wel wat en ook ik doe soms dingen verkeerd. Het komt echt wel eens voor dat ik denk ‘dat had ik anders kunnen doen’. Medewerkers vinden het fijn dat ik dat ook met hen deel. Vilente is een organisatie waar iedereen mag leren en fouten mag maken.