Bewoners De Klinkenberg krijgen Circus Sijm cadeau

Geplaatst op 04 september 2017 in Activiteiten, De Klinkenberg, Evenementen, Locaties, Nieuws.

Terug naar het nieuwsoverzicht

Circus Sijm gaf woensdag maar liefst drie fantastische voorstellingen in het park naast woonzorgcentrum De Klinkenberg. Circus Sijm behoort tot de laatst reizende circussen van Nederland en is onderscheiden met de cultuur Award 2016. Bewoners, hun familie, medewerkers, vrijwilligers én omwonenden van de nieuwbouw aan de Amsterdamseweg hebben genoten van de acrobaten die tot hoog in de nok van de circustent hun kunsten vertoonden, de clown die konijnen tevoorschijn toverde en de jongleur die alle ballen in de lucht hield.

“Vroeger ben ik wel eens naar het circus geweest”, zegt één van de bezoekers. Ze heeft een rode neus opgezet en is net met haar dochter op de foto gegaan. “Een mooie herinnering aan deze dag”, vertelt zij tevreden. Het circus is een cadeau aan Vilente van de firma Huuskes en het Nationaal Ouderenfonds. “Wij hebben de handen ineengeslagen met het Ouderenfonds”, vertelt Gerben Hengeveld, manager bij Huuskes. “Als commerciële organisatie die eten en drinken voor ouderen levert, ook bij Vilente, willen we laten zien dat we oprecht betrokken zijn bij deze doelgroep en iets voor hen terug doen.” Met de partnership ondersteunen zij het Ouderenfonds bij het bestrijden van eenzaamheid bij ouderen.
_DSF3689_lr  FLS_3886_lr_Huuskes

Bij de poffertjeskraam was het tussen de voorstellingen door dringen geblazen. Jong en oud had plezier. De voorstelling duurde een uur. “Precies lang genoeg”, zegt één van de medewerkers. “Het was erg leuk hoe de artiesten afstemden op het publiek. Ze kwamen met een rollator in de piste en begonnen het verhaal met een fotoboek vol herinneringen. Het was een hele verrassing dat de dame met het grijze knotje nog zulke spectaculaire toeren kon uithalen”, lacht zij. De opwinding over het circus was al dagen voelbaar in De Klinkenberg. De bewoners gingen soms even kijken bij de circustent die al een paar dagen in het park stond. “Het is niet alleen de voorstelling op zich, alles eromheen maakt dat de bewoners en medewerkers hier dagen lang plezier van hebben”, vertelt José van Vliet. De Vilente-bestuurder opende de eerste voorstelling op ludieke wijze door de vertegenwoordigers van het Ouderenfonds en Huuskes ballonnen met confetti te laten doorprikken. “Dat deze dag zo geslaagd is, is te te danken aan de inzet van de medewerkers en de vrijwilligers”, vertelt José. “Zij hebben keihard gewerkt om alles in goede banen te leiden. Dat hebben zij erg goed gedaan, het liep op rolletjes.”
FLS_3694_lr_Huuskes                  _DSF3316_clown_lr
   
_DSF3600_lr                              _DSF3583_lr
 _DSF3367_lr                                   FLS_3421_lr_Huuskes

FLS_3511_lr_Huuskes FLS_3537_lr_Huuskes
Fotografie: Lisa Stout – Huuskes en WD fotografie

 

Terug naar het nieuwsoverzicht

Vilente biedt thuiszorg, verzorg- en verpleeghuiszorg en aanvullende diensten in Renkum, Ede en Wageningen.