Voor meer informatie over Mantelzorg

088 - 0321 321
klantadviseur@vilente.nl

Mantelzorgers

Familie en naasten verhogen de kwaliteit van leven

Familie en naasten zijn ontzettend belangrijk in het leven van bewoners en voor de kwaliteit van hun leven. U kent uw partner of ouder als geen ander en wil misschien nog steeds iets blijven betekenen in de zorg. Aan de andere kant brengt een verhuizing naar een woonzorgcentrum onzekerheid en zorgen met zich mee.

Familiebegeleiders
Bij Vilente werken 3 familiebegeleiders die er zijn om u te ondersteunen. U kunt bij hen terecht met uw vragen én voor een luisterend oor. Deze functie komt voort uit ons mantelzorgbeleid. In dit beleid staan de kaders waarbinnen wij de samenwerking tussen mantelzorgers, vrijwilligers en zorgmedewerkers organiseren.

Onze familiebegeleiders zijn:
– Marjoke van Gelder voor regio Ede,
– Marilou Stoker voor regio Wageningen en
– Carina Müller voor regio Oosterbeek.

Betrokkenheid
Wij vragen familie en naasten altijd wat ze thuis deden in de zorg en wat ze willen blijven doen. Bijvoorbeeld samen eten, de haren verzorgen, nagels lakken, samen wandelen of helpen bij het naar bed brengen inclusief die vertrouwde voetmassage. Zo wordt uw  betrokkenheid verhoogd en bent u een partner in de zorg. Ook helpt u zo bij het ontlasten van de zorgmedewerkers.

In het interview met Carina Müller leest u meer over hoe u betrokken kunt blijven als het gaat om uw naaste. Ook ná een verhuizing naar een woonzorgcentrum.