Het 'nieuwe' Beekdal in Heelsum

Het Beekdal ligt op loopafstand van het centrum. Een levendige locatie met een grote tuin, grenzend aan de Heelsumse Beek. Op het glooiende en bosrijke terrein verrijst een gloednieuw woonzorgcentrum. Het totale complex bestaat uit twee gebouwen in een parkachtige tuin en is voor de zomer van 2018 gereed. 

Het eerste nieuwe gebouw van Het Beekdal is onlangs in gebruik genomen door de bewoners. Er zijn veertig mooie, lichte en ruime appartementen gerealiseerd van 45 m2, met eigen slaapkamer, badkamer en pantry. Op iedere verdieping hebben de bewoners de beschikking over een grote en sfeervolle buurtkamer, ieder met eigen terras of balkon. Hier wordt gezamenlijk gekookt en kan samen gegeten worden. Het is ook de plek om elkaar te ontmoeten en gezellige activiteiten te organiseren. Iedere buurtkamer heeft zijn eigen sfeer. Slimme techniek zorgt voor veel bewegingsvrijheid en privacy voor de bewoners.
Bewoners en medewerkers vinden het fijn wonen en werken in Het ‘nieuwe’ Beekdal. Lees hier over de ervaring van één van de bewoners en zorgmedewerkers Sandra en Ramona.
Bewoners Beekdal met Ramona op de bank_lr
Zorgmedewerker Ramona met twee bewoners in de buurtkamer

Ontmoetingscentrum

Het Ontmoetingscentrum van Het Beekdal bestaat al 25 jaar. Een deskundig team begeleidt de bezoekers en wordt daarbij geholpen door vrijwilligers. Deelname aan het Ontmoetingscentrum biedt structuur aan de dag en sociale contacten. De medewerkers houden rekening met de verschillende interesses van de bezoekers en zorgen voor een leuk en gevarieerd programma. Samen de krant lezen, geheugentraining, muziek, spel en voorlichting, een uitstapje met de bus; een aantal voorbeelden van de activiteiten die zij voor de bezoekers organiseren. Het Ontmoetingscentrum is er voor mensen die een psychiatrische aandoening hebben, een vorm van dementie of lichamelijke beperkingen hebben. Meer informatie over deelname is verkrijgbaar bij Vilente Klantadvies 088 – 0321 321 of klantadvies@vilente.nl.

impressie-agnova-juli-2016-1_lr
Impressie van Het ‘nieuwe’ Beekdal
Beekdal eerste gebouw zijaanzicht mei 2017
Realisatie van het eerste van de twee nieuwe gebouwen
Zithoekje geel Beekdal mei 2017
Op iedere etage vind je gezellige zithoekjes
Zithoekje groen Beekdal mei 2017
Nieuwbouw Het Beekdal_3